Activiteiten

Inmiddels staan er jaarlijks drie activiteiten vast op het programma:
– Schoolreisje
– Sportdag
– Sponsor and Parents Day.
Een schoolreisje is een geweldige gebeurtenis voor deze kinderen. Gezien de armoede thuis komen zij nooit ergens. Het zwembad, de dierentuin en speeltuin zijn favoriet. De busreis er naartoe is al een happening op zich.

Zwemmen

Schoolreisje naar het zwembad. De kinderen genieten volop!

Met de sportdag zijn er activiteiten voor alle groepen vanaf de daycare. De kinderen kunnen een medaille en een klein prijsje winnen. Sportiviteit wordt gestimuleerd en kinderen groeien in eigenwaarde wanneer hier kwaliteiten liggen.

Voor de Sponsor en Parents Day wordt ruimschoots van tevoren gestart met oefenen. Een dansdocent komt enkele weken bijna dagelijks met de kinderen oefenen na schooltijd. Een voorstelling van ruim twee uur, gevuld met dans en muziek, wordt in kleurrijke traditionele Nepalese kleding voor ouders, sponsors en andere belangstellenden opgevoerd.

Dansers OGN

8 getalenteerde OGN kinderen treden op en doen mee met danswedstrijden. Talent wordt altijd gestimuleerd

Verjaardagen van nauw betrokken sponsors worden bij OGN gevierd. Er is een echte taart, waar alle kinderen een hap van krijgen.

OGN wordt lokaal ook benaderd voor verschillende activiteiten. Zo is in het verleden een bus OGN-kinderen uitgenodigd op een school voor rijkere kinderen en werden zij daar verwend met lekker eten. Een groep uit Ierland heeft een opvoering met goochel-acts gehouden. Een groep kinderen heeft meegedaan met een tekenevenement in Kathmandu. En in 2012 heeft OGN ook kennis genomen van de Olympische en Paralympische Spelen in Londen. OGN werd benaderd om mee te werken aan een animatiefilmpje hiervoor. Ze kregen een heuse medaille en het filmpje wordt eind juli opgestuurd.